شبکه توزیع محتوا Content Delivery Network یا CDN چیست

شبکه توزیع محتوا Content Delivery Network یا CDN چیست

یکی از تکنولوژی های محبوب توسعه دهندگان وب Content Distribution Network یا CDN - Content Delivery Network و به معنای ( شبکه ی توزیع محتوا) است که با آن می توانند سرعت بارگذاری و نمایش سایت یا وبلاگ خود را افزایش دهند و همچنین این امکان ، هزینه ی چندانی نیز برای آنها ندارد و می توانند به راحتی ، تنها در چند دقیقه این امکان را به سایت خود اضافه کنند. همان طور که می دانید ، سرعت بالای بارگذاری سایت ، برای بهینه سازی سایت در موتور های جستجو گر ( SEO ) نیز نتایج مثبتی دارد.


شرکت های بزرگ اینترنتی ، برای کنترل ترافیک سایت و سرویس های اینترنتی خود از چندین سرور در نقاط مختلف جهان برای ذخیره سازی و توزیع اطلاعات و امکانات خود در سراسر جهان استفاده می کنند. این امر باعث می شود که کاربران مختلف ، در هنگام استفاده از سرویس های آنها هیچ گونه تفاوتی را احساس نکنند و همگی با بالاترین سرعت ممکن از نزدیک ترین سرور شرکت مورد بحث استفاده کنند. این امکان ، بسیاری از مزایای دیگر مانند امنیت ، همیشه در دسترس بودن ، پخش صحیح فشار بر روی چندید سرور و ... را به همراه دارد.

اما تکلیف شرکت های کوچک تر و کاربران اینترنتی که سایت شخصی خود را بر روی اینترنت به اشتراک گذاشته اند چه می شود؟ معمولا این گونه سایت ها تنها بر روی یک سرور ( Host ) اطلاعات خود را نگهداری می کنند و از آنجا به کاربران و بازدیدکنندگان خود در سراسر جهان سرویس می دهند و تنها می توانند با محدودیت های سرور خود مانند مقدار پهنای باند ، سرعت تبادل اطلاعات و ... به کار خود ادامه دهند.

اینجاست که تکنولوژی CDN بسیار کارآمد می شود و می تواند به تمامی شرکت های کوچک و توسعه دهندگان سایت های خصوصی ، قدرت شرکت های بزرگ را بدهد. این سرویس به این گونه کار می کند که از روی اطلاعات قابل دانلود شدن سایت شما ( مانند فایل کدهای CSS ، فایل کدهای JavaScript فایل های مالتی مدیا و ... ) یک نسخه کپی بر روی nodes یا سرویس های مختلف خود که در سراسر جهان دارد تهیه می کند.

مزایای استفاده از CDN را می توان به صورت زیر برشمرد:


1) افزایش سرعت بارگذاری و نمایش صفحات وب در سیستم بازدیدکنندگان.
2) افزایش امنیت سایت ها ( بیشتر ارتباط ها به صورت غیر مستقیم و محافظت دو چندان هستند. )
3) افزایش مقدار پهنای پاند ( برای مثال ، اگر سرور شما 10 گیگا بایت پهنای باند به شما ارائه می کند ، وقتی شما از یک CDN که دارای 10 Node است استفاده می کنید ، در حقیقت شما 10* 10 گیگابایت به پهنای باند خود افزوده اید )
4) هزینه ی بسیار پایین ( دلیل این مزیت ، توانایی استفاده ی اشتراکی چندین نفر از سرورها است )
5) نصب آسان ( نیاز به داشتن تخصص خاصی برای نصب این سرویس بر روی سایت خود ندارید و ارائه دهندگان این سرویس معمولا افزونه های پیش ساخته و یا راه کارهایی برای شما دارند که تنها در چند دقیقه امکان استفاده از این سرویس را به شما می دهند. )
6) افزایش سرعت بازگذاری و نتایج مثبت در رتبه ی شما در موتور های جستجو گر ( همان گونه که می دانید ، سرعت ، رابطه مستقیمی با SEO سایت شما دارد. )

استفاده از یک CDN برای کتابخانه های JavaScript:


برای استفاده از این CDN تنها کافی است تا مقدار صفت SRC تگ های Script را به آدرس های زیر تغییر دهید ، مانند:

http://ajax.aspnetcdn.com/ajax/jquery/jquery-1.7.2.min.js

تگ Script به شکل زیر ویرایش شود:

<script src=”http://ajax.aspnetcdn.com/ajax/jquery/jquery-1.7.2.min.js” type=”text/javascript”></script>


سرویس CDN برای برنامه هایی که از طریق اینترنت قابل دسترس هستند مناسب است و برای برنامه های مبتنی بر وبی که از طریق شبکه داخلی یک شرکت مانند اینترانت می توان به آنها دسترسی داشت کمکی نمی کند. مطمئنا در اینترانت دسترسی به فایل های JavaScript از طریق سرور اصلی سریع تر است.

نسخه های مختلفی از کتابخانه های JavaScript کاربردی توسط CDN مایکروسافت میزبانی می شوند . برای دیدن لیست آنها می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید:

http://www.asp.net/ajaxlibrary/cdn.ashx


مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.


تلفن


آدرس

اصفهان: خیابان مدرس نجفی

ایمیل
info@novinweb.com
خدمات
میزبانی وب
میزبانی بانک اطلاعاتی
راه اندازی سرور
راهکارها
سیستم های توزیعی
مهندسی مدل رانده
توسعه فرایند نرم افزار
محصولات
وب سایت اختصاصی
برنامه کاربردی
اپلیکیشن موبایل
Top